Hoe vang je een ram?

Vanochtend vroeg ging ik zoals gewoonlijk verse croissants en broodjes halen bij de bakker toen bij het wegrijden vanuit onze poort aan de overkant van de straat een man mijn aandacht vroeg. Er bleek een ram los te lopen en hij wist niet wat te doen omdat de ram steeds de weg opliep. Hij was uit bezorgdheid met de auto gestopt en vroeg mij om hulp.

Maar hoe vang je een ram? Geen ervaring mee dus vriend en buurboer Peter gebeld. Ik begreep van hem dat de ram van de buurman was die aan het einde van het bospad waar wij stonden woont. Hooi en rammelen met brokjes was het advies om hem te vangen. Zo gezegd zo gedaan en het lukte ons om samen de ram te vangen maar wat nu? Aangezien ik in tijdsnood kwam voor het ontbijt voor mijn gasten stelde de man voor dat hij de ram met zijn auto wel naar de buurman wilde brengen. Dat hij in een VW Golf reed en deze hiervoor niet echt geschikt was maakt hem niets uit. Dus hebben wij samen vrolijk de ram voorin de auto gezet aangezien dit de enige vrije plek was. Wij hebben enorm gelachen toen wij de ram zo gemoedelijk in de auto zagen zitten u vast ook als u de foto bekijkt.

960x640 bestfit 102