Dode das

Vanochtend werd er bij ons aangebeld door een passant. "Er ligt een dode das op de straat, wilt u zo vriendelijk zijn deze op te ruimen want ik ben op de fiets". Niet bepaalt een mededeling en vraag waar je vrolijk van wordt. Maar het is helaas aan de orde van de dag. Veel te hard rijdende automobilisten kosten niet alleen mensen levens maar ook dierenlevens.

De prachtige natuurlijke omgeving waar wij als mensen mogen wonen in het algemeen en het prachtige natuurreservaat aan de overkant van onze straat in bijzonder zorgen ervoor dat veel dieren op straat de dood vinden. Daarom dit minder leuke bericht op mijn blog omdat het mij pijn en verdriet doet en ik hoop dat wanneer mensen dit lezen zij bewuster en minder hard rijden wanneer zij hier of waar dan ook door en langs onze prachtige natuurgebieden rijden.

De das is aan het uitsterven in Nederland en is daardoor een beschermde dierensoort. In de Overasseltse en Hatersevennen en omstreken zijn diverse dassenburchten. En zoals mij door Stichting das is verteld bevindt zich naar alle waarschijnlijk een dassenwissel door ons weiland, oftewel een oversteekplek van deze dieren van en naar de vennen. Ik hoop dat de mensen die dit lezen in natuurgebieden niet alleen niet hard rijden om mensenlevens te sparen maar ook die van dieren!

Hoe dan ook ik hoop dat dit de laatste das is die ik dood van de straat heb moeten halen.....

960x640 bestfit 85