Herdenking Market Garden WOII

De maand September stond dit jaar in het teken van de herdenking dat 70 jaar geleden operatie Market Garden het begin van de bevrijding van de Duitsers en het einde van de Tweede Wereldoorlog inluidde. 

Dankzij Liberation Route Europe kunt u de route die de geallieerden in de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog aflegden nu zelf gaan ontdekken en beleven. De route richt zich op de bevrijding van het Europese vasteland van de nationaalsocialistische bezetter en met name op de langdurige gevolgen van de Tweede Wereldoorlog. Deze route loopt ook door "De Overasseltse- en Hatertse- Vennen", dus aan de overkant van onze straat omhelst behalve een mooi natuurreservaat ook belangrijke sporen uit de geschiedenis.  

De Stichting Operation Market Garden hield vandaag 20 September 2014 een parade van 300 historische militaire voertuigen door het centrum van Groesbeek. Op weg naar Groesbeek passeerden alle 300 voertuigen onze Bed & Breakfast wat erg indrukwekkend was, je waande je gewoon eventjes in 1944! Zelfs alle mensen (mannen, vrouwen, kinderen) op en in de voertuigen droegen tot in detail historische kleding. De stemming van de hele parade was opperbest en deed ons herinneren aan beelden van de bevrijding. Er werd veel gezwaaid naar de toeschouwers langs de weg en kushandjes gegeven. Je kon het zo gek nog niet bedenken of het reed voorbij. Van transportvoertuigen tot opleggers met tanks, van rodekruiswagens tot motorfietsen (met of zonder zijspan), en van fietsen tot generaal-limousines.

Militaire Parade 1          Militaire parade 5          Militaire Parade 2

 

Militaire parade 4          Militaire parade 6          Militaire parade 7