Rijk van Nijmegen

Overasselt is een dorp gelegen in de gemeente Heumen, provincie Gelderland, en is gelegen aan de Maas. De bebouwde kom en het buitengebied van Overasselt zijn rijk aan cultuurhistorische waarden en een mooi afwisselend landschap. Het dorp heeft een kleine kern van winkels waaronder een supermarkt, groenteboer, slager en drogist. 

De gemeente Heumen maakt samen met de gemeenten Nijmegen, Wijchen, Groesbeek, Mook en Middelaar, Ubbergen, Kranenburg, Beuningen, Millingen aan de Rijn onderdeel uit van Het Rijk van Nijmegen. Er valt dus voldoende te bezichtigen, ontdekken en proeven bij een verblijf in onze Bed en Breakfast in Overasselt Gelderland. 

Voor zakelijke mensen is onze Bed en Breakfast in Overasselt interessant gezien de snelle verbinding met de A73/E31 en de A50. Nijmegen, Arnhem, Den Bosch en Kleef zijn niet ver verwijderd van onze Bed en Breakfast.

Natuur in Overasselt

In natuurreservaat “De Overasseltse en Hatertse vennen” waaraan onze Bed en Breakfast direct gelegen is broeden wel tachtig vogelsoorten. De vennen hebben intrigerende namen zoals Roelofsven, Heinven, Botersnijder en Uiversnest. In het totaal zijn er 26 vennen en vennetjes omringt met stuifzand en heide. Aan de rand van het natuurgebied liggen kleine akkers, weilanden en gemengde bosjes met veel kruidachtige planten. Centraal in het vennengebied wordt het (aangeplante) naaldbos omgevormd naar heidevegetatie. Hierdoor blijft de unieke flora en fauna behouden. Zonnedauw, Beenbreek, Kamsalamander en de Levendbarende Hagedis zijn enkele van de bijzondere soorten die hier voorkomen. Er liggen diverse dassenburchten en er  komen 11 van de 16 soorten amfibieën die Nederland rijk is voor.

Locatie Bed en Breakfast

De locatie van de boerderij en de met 5 Tulpen bekroonde Bed en Breakfast leent zich uitstekend voor ondernemen van wandel- en fietstochten alsmede voor buitenritten te paard. Want direct aan de overkant van de weg en onze Bed en Breakfast lopen wandel- en fietspaden maar ook een ruiterroute direct het schitterende natuurreservaat in! Er zijn in het Overasseltse vennengebied door Staatsbosbeheer verschillende routes gemarkeerd. Deze prachtige routes voeren u door bos en langs de heide en vennen. Ook is er het Wandelroutenetwerk Rijk van Nijmegen Zuid ( driehoek Nederasselt/Overasselt - Heumen – Alverna). En natuurlijk  zijn er ook speciale fietsroutes zoals de Molenroute (27 km), Maasroute (25 km) of de 3-Provinciënroute (60 km).

Activiteiten Overasselt en omgeving

Speciaal voor u als gast van onze Bed en Breakfast heeft uw gastvrouw met zorg alle informatie verzameld over de regio Overasselt. Fietsroutes, wandelroutes, restaurants, musea, bezienswaardigheden, activiteiten en nog veel meer. Zij helpt u graag op weg om deze te bezoeken, hieraan deel te nemen of te reserveren.